Sisterhood! What the world needs now …

Ik geloof in de collectieve wijsheid van vrouwen en wil zusterschap versterken.   Ik wil een facilitator en katalysator zijn.  Een doula die vrouwen begeleidt in hun persoonlijke groei en ontwikkeling en die tevens vrouwen helpt om met elkaar te verbinden, elkaar te leren zien en te leren ondersteunen.

Sisterhood wat is dat eigenlijk?

  • Sisterhood of zusterschap : zo’n schoon woord vind ik dat… met zoveel inhoud en betekenis erin.   Sisterhood betekent voor mij een soort van onvoorwaardelijke verbondenheid.  Het heeft te maken met een gelofte, een eed, een verbond onder vrouwen. Het gaat om elkaar zien voor wie we werkelijk zijn, over maskers laten vallen, over echtheid en kwetsbare authenticiteit…. maar ook over kansen geven, over gunfactor, over helpen en geholpen worden, dragen en gedragen worden.

” Sisterhood provides a safe space for your truest self to emerge.  It is a place where your tears are caught, not judged; where you are held, not ridiculed and where it is okay not to be okay.” Makeba Pennycoole

  • Als actief kernlid ben ik betrokken bij de WonderWijven vzw.  Een collectief van vrouwen (opgericht door Marijke Fonteyn van Festina Lente) die zowel online als in het echte leven met elkaar verbinden op een uitsluitend positieve basis en die zich inzetten voor goede doelen die de ontwikkeling van vrouwen en kinderen ondersteunen.     In deze groep ervaar ik zelf dagelijks aan den lijve hoe helend en inspirerend een echte sisterhood kan zijn.
  • Wanneer vrouwen uit de concurrentiestrijd stappen, de handen in elkaar slaan en beslissen elkaar te vertrouwen, te mentoren en te steunen, kortom wanneer we trouw te zweren aan elkaar, dan kan magie ontstaan.
  • Dit filmpje gaat trouwens recht naar mijn hart en geeft exact weer wat ik geloof over en hoop voor Sisterhood.

The Wildflower Sisterhood

  • Om die reden heb ik met Poppy Personal Development ook The Wildflower Sisterhood in het leven geroepen.  Dit is een gemeenschap waarin klanten en sympathisanten kunnen toetreden en elkaar inspireren en mentoren in hun groeiproces volgens de principes van de vrouwencirkel.    
  • The Wildflower Sisterhood  is aangesloten bij een wereldwijd Sisterhood netwerk  : The Global Sisterhood.  Deze organisatie wil vrouwen wereldwijd met elkaar verenigen en ondersteunt fascilitators van vrouwencirkels wereldwijd.  Ze organiseren ook elke maand gelijktijdige vrouwencirkels op het moment van de Nieuwe maan om zo de vrouwelijke energie die daarmee vrijkomt de wereld in te sturen en te versterken.     Zo verbinden we met elkaar en vrouwen over de hele wereld, los van religie, sociale klasse, ras of leeftijd.
  • Binnen de sisterhood is er een omgangscode die alle vrouwen die actief participeren eren en uitdragen.  We stappen in onze kwetsbaarheid en uit de concurrentie met elkaar.
  • The Wildflower Sisterhood is een online community (Facebook-group) waarin je kan toetreden en daarnaast kan je ook participeren in activiteiten in het echte leven waarin vrouwen ook in het echte leven met en van elkaar kunnen leren en door elkaar kunnen groeien.  Zo organiseer ik binnen de sisterhood regelmatig Krachtvrouwen Ontwikkelcirkels, Inspiratielunches ‘Let’s talk about …’.
  • Inschrijven kan hier of via de Facebook-pagina. In de toekomst zullen er ook weekends, retraites en wie-weet ook Sisterhood-reizen op het programma staan. Maar dat zijn nog toekomstdromen.

Heb jij ook soms behoefte aan uitwisseling, echte verbinding, rolmodellen?  Of heb je zelf levenswijsheid te delen, een groot hart, een mentor in jou?   Geloof jij in de meerwaarde van kennisdeling van ‘zusters onder elkaar’ en wil je graag actief deelnemen in de Facebookgroep stuur mij dan een mailtje (san@poppy-personaldevelopment.be) en dan voeg ik je toe!

Met eigen-wijze groeten!

Liefs,

San

 


Deel op:


Blijf op de hoogte

Vrouwenkracht in je mailbox? Abonneer je hier:
* verplicht veld

Vind en deel je vrouwenkracht

Als vrouw stel je hoge eisen aan jezelf, loop je jezelf voorbij en word je geleefd.

Kom thuis bij jezelf, of je nu een aanstormer, jongleur of zinzoeker bent. Kies voor de vrouw die jij bent en ga voluit in je vrouwenkracht staan. De wereld heeft die hard nodig…

Vind en deel je vrouwenkracht

Als vrouw stel je hoge eisen aan jezelf, loop je jezelf voorbij en word je geleefd. Kom thuis bij jezelf, of je nu een aanstormer, jongleur of zinzoeker bent. Kies voor de vrouw die jij bent en ga voluit in je vrouwenkracht staan. De wereld heeft die hard nodig…

Contacteer mij

Bel 0476 65 25 84

Stuur me een mailtje